.... .... .... .... ....
.

اعتصاب بازار تبریز وارد نهمین روز خود شد


اعتصاب بازار تبریز امروز، شنبه ۲۶ تیرماه نیز ادامه داشت.
این اعتصابات که از روز پنج شنبه، ۱۷ تیرماه توسط برخی صنوف ( فرش فروشان، پارچه فروشان، زرگران و کفاشان) شروع شده بود، از روز دوشنبه، ۲۱ تیرماه تمام بازار سرپوشیده تبریز را فرا گرفت، به نحویکه بزرگترین بازار مسقف خاورمیانه کرکره اندک مغازه ای را بالا رفته دید ! روز سه شنبه، ۲۲ تیر آتش این اعتصابات که انتظار می رفت با عقب نشینی نسبی دولت فرونشیند، شعله ورتر شد و اصناف و کسبه خیابانهای مرکز تبریز نیز به اعتصاب بازاریان پیوستند.
اصناف خيابانهاي فردوسي، جمهوري اسلامي، تربيت، خاقاني، ميدان قونقا. باغ فجر و پاساژهای فردوسی، آذربایجان، تجارت، مولانا، قطران تبریزی، صائب تبریزی، شمس تبریزی، امیرکبیر، بازار امیر، شهدا، قیام، پیام، امام خمینی، محمدی، شهریار، ۱۱۰ ، ایران، آسیا۱ ، آسیا۲ ، کیان، نقش جهان، رضوی، قاضی، نوبخت از جمله این اعتصاب کنندگان بودند که روز پنجشنبه برخی اصناف خیابان شریعتی شمالی را نیز همراه خود دیدند.
اعتصاب بازاریان تبریز امروز شنبه، ۲۶ تیر، که برخلاف روزهای گذشته حضور پر رنگ نیروهای امنیتی را نیزاحساس می کرد، وارد نهمین روز خود شد.
از صبح امروز نیروهای امنیتی با مراجعه به مغازه ها درخواست بازگشایی مغازه ها را می نمودند که عموما با مخالفت و مقاومت بازاریان همراه می شدند، بطوریکه تنها در چند مورد موفق به بازکردن درب برخی پاسازها و مجتمع های تجاری خیابان تربیت شدند که با این وجود با مقاومت بازاریان و کسبه از بازگشایی مغازه های خود مجبور به ترک محل شدند. همچنین دیروز خبرهایی مبنی بر دعوت معتمدین بازار تبریز و تهدید آنها جهت پایان اعتصاب گزارش شده بود.
از سویی دیگر از صبح امروز اطلاعیه هایی مبنی بر توافق »شورای اصناف» برای افزایش مالیات ۱۵ درصدی در سطح بازار تبریز پخش شد. این اطلاعیه همچنین افزوده بود، بازاریان در صورت متحمل شدن ضرر و زیان در سالهای گذشته می توانند با ارایه سند و مدرک و اثبات ادعای خود از پرداخت مالیات اضافی سالهای پیش معاف شوند.
با این وجود اصناف این اطلاعیه و مندرجات آن را تنها حیله ای از طرف دولت برای پایان بخشیدن به اعتراضات خود عنوان کرده و معتقد بودند خريد و فروشها در سال ۸۸ در سایه سیاست های نادرست اقتصادی دولت ، افزایش شدید نرخ تورم، کاهش قدرت خرید مردم و واردات گسترده به مراتب از سال ۸۷ كمتر بوده ، بطوریکه اگر قرار است توافقي هم صورت بپذيرد بايد نرخ مالیات نسبت به سال ۸۷ پنجاه درصد نیز کاهش یابد. آنها همچنین خواهان اعلام میزان مالیتها بصورت «قطعی» ، نه «علی الحساب» بودند.
نكته جالب توجه دیگر عدم دعوت از اتحاديه هايی كه اعضايشان در اعتصاب به سر مي برند، از سوی مجمع امور صنفي برای رایزنی در مورد بحران پیش آمده است، به طوري كه اعضای اتحاديه های معترض معتقد هستند كه مجمع امور صنفي، خود نیز علاقه ای برای حل بحران پیش آمده ندارد.
در آخر به نظر ميرسد اصناف، كه در اين ۴ ، ۵ سال اخير در اثر سیاست های ناکارآمد اقتصادی دولت سال به سال با شرایط سخت تری روبرو شده اند، این بار تا رسیدن به نتیجه مطلوب به اعتصاب سراسری خود ادامه دهند.

منبع: دانشجو نیوز
وارد شده:26  تير 1389 –17 ژوئيه 2010